Coaching

 

Coaching

Werkwijze

De individuele coaching is gericht op de ontwikkeling van zelfinzicht, het beter benutten van aanwezige eigenschappen, kennis en vaardigheden van de kandidaat. Het hangt van de hulpvraag af welk aspect de meeste nadruk krijgt tijdens het traject. Middels een intakegesprek definiƫren we zowel de vraagstelling als het resultaat van het traject. In de offerte doet de coach een passend voorstel en beschrijft welke inspanningen er van alle partijen wordt verwacht, wat de tijdsduur is en het beoogde resultaat. Nadat hierover overeenstemming is bereikt, start de begeleiding. Over het algemeen verloopt een coachingstraject in een aantal fasen:

  1. De kandidaat krijgt inzicht in wat er aan de hand is en wat voor hem/haar echt van belang is. Hij/zij gaat zien welke eigenschappen en vaardigheden aanwezig zijn en welke verder ontwikkeld kunnen worden.
  2. Vanuit dit inzicht vindt een vertaalslag plaats naar de praktijk. Er wordt gezamenlijk gekeken naar oplossingen waar in de werk- of thuissituatie daadwerkelijk mee aan de slag gegaan wordt.
  3. Opgedane ervaringen worden besproken en uitgewerkt. Hierdoor kan de kandidaat weer nieuwe stappen ondernemen.
  4. De kandidaat leert al doende steeds constructiever met zichzelf en zijn omgeving om te gaan. Het zelfvertrouwen neemt hierdoor toe.

Duur

Vier tot zes gesprekken.